Alig egy éve vettem az Oxelo MF500-as korit, amiről itt írtam részletesen. Rengeteget mentem vele, 4x90mm és 3x125mm-es szettel is kipróbáltam, a hosszabb távoknál azonban nem volt az igazi. Hiába vettem fel a legpuhább koris zoknit MyFit Footies-zal együtt, akkor is nyomta a lábam 30 kilométer után. Ezért úgy döntöttem, hogy eladom, és valami komolyabb után nézek. Így esett a választásom a Powerslide Next Noir 125 háromkerekű görkorcsolyára.

Sokat tanakodtam, hogy milyen kerékméretet válasszak. Városban nem a legoptimálisabb a hatalmas kerék, edzéshez viszont jobban szeretem. Aztán mikor megláttam a Noir-t a 125-ös kerekeivel, annyira megtetszett, hogy rögtön el is dőlt a kérdés.

Powerslide Next Noir 125
Powerslide Next Noir 125

Powerslide Next Noir 125 – egy másik dimenzió

Az olcsó Decathlon-os kori után olyan érzésem volt, mint amikor átül az ember Suzuki Swift-ből egy Volvo-ba. A MyFit bélés sokkal de sokkal kényelmesebb. Külön fűzője van, amivel még pontosabban be lehet állítani a feszességet. Erősen tartja a lábat, de közben engedi mozogni is a szükséges mértékben. Pár perc volt megszokni, 100 méter gurulás után annyira természetesnek éreztem, mintha évek óta ezzel járnék.

Menet közben

Trinity sín

A Powerslide agyonreklámozott újítása a Trinity rendszer, ami a hagyományos kétpontos felfogatás helyett három csavart használ és állítólag emiatt sokkal merevebb. Nem tudom, hogy tényleg így van e, mindenesetre nagy sebességnél is betonstabil a kori.

Trinity sínekből egyébként bőséges a választék a Powerslide kínálatában, később kipróbálok majd más kerékméretet is.

Kerekek

A gyári kerékkel nem igazán vagyok kibékülve. A keménysége 88A, ennek ellenére nem éreztem kellően gyorsnak. Sajnos a gyári kerék = gagyi kerék állítás ezúttal is megállja a helyét. Néhány használat után inkább felraktam a korábban vásárolt Undercover 86A kerekeket. Mondjuk dizájnban nem passzol hozzá a piros minta, de annyi baj legyen. Bár a csapágyakhoz jól illik 🙂

Powerslide Next Noir 125
Undercover 125mm-es kerekek

A csapágyakkal nincs gond, WCD Wicked, ABEC 9-es besorolású darabok a könnyen szervizelhető kategóriából. A porvédő egy mozdulattal kipattintható. Ez piros pont, itt írok róla, hogy miért.

WCD Wicked ABEC 9 csapágyak

Összegezve

Két hete van meg a Powerslide Next Noir 125 és eddig 150 kilométert mentem vele. Nem tudom megunni. Nekem jelenleg ez a tökéletes görkori, gyakorlatilag kompromisszumok nélkül. Marha jól néz ki, szinte már luxus kategória a bélés kényelme. Az óriás kerékméret ellenére merev és jól irányítható. Egyetlen negatívum a gyári kerék, de sajnos bevett szokás a gyártóknál, hogy gyenge kerékszettet pakolnak az új korikba úgyhogy ezen már nem vagyok kiakadva.

Powerslide Next Noir 125 galéria