Újra megjött a kedvem a görkorihoz, ezért a nyár elején előkaptam a 10 éves K2 fitness korimat. Pár kör után már nem éreztem annyira kényelmesnek mint régen. A puha cipő által keltett nyúlós érzés egyre jobban zavart, ezért úgy döntöttem, hogy ideje beszerezni egy kemény cipős freeride korit. Mint sok más sport terméknél, ezúttal is a Decathlon nyert ár/érték arányban. Az Oxelo MF500 jelenleg a legjobb választás, ha olcsó de minőségi freeride görkorit keresel.

Oxelo MF500 freestyle görkorcsolya

Oxelo MF500 paraméterek

  • kemény cipős felépítés
  • sín rögzítés: 165mm
  • sín hossz: 243mm
  • kerék méret: 80mm
  • kerék keménység: 86A
  • csapágyak: ABEC 7

A kivitelezésre nem igazán lehet panasz, masszív a kori és jól néz ki. Ódzkodtam a sárga-fehér-fekete színösszeállítástól, de csak ez volt a méretemben. Ahogy a cipővásárlásnál, úgy most is a 43 és 44-es méret között vacilláltam és szokás szerint a 44-es lett a nyerő.

Kassa, Tihany-lakótelep

Egy hónap alatt beletapostam közel 300 kilométert. Eleinte nagyon nyomta a bokám, aztán idővel kezdett betörni a bélés. Görkoris zoknival használom és My Fit neoprén bokavédőt veszek alá. Utóbbit erősen ajánlom mindenkinek, kiváló dolog!

A fűző és csatok rendesen fogják a lábat, a tartósságukról egyelőre nem tudok nyilatkozni. Erre majd fél év múlva visszatérek.

Menet közben

Útjaim során bejártam Budapest és Kassa nagy részét, így mindenféle útviszonyhoz volt szerencsém. A kori gyors és jól manőverezhető. A fitness göri puha kerekei után iszonyat gyorsnak éreztem a 86A-s kerekeket. Ez jó, mert kevesebb hajtással gyorsabban lehet haladni, viszont a megállásoknál figyelni kell, mert nem tapad annyira a kori és könnyű megcsúszni. Féket egyébként adnak hozzá, de gyárilag nincs felszerelve.

Hosszú, jó minőségű útszakaszon 57 perc alatt tudtam vele menni 20 kilométert.

Szentendre

A keménységnek köszönhetően a kerekek kopása nem jelentős. A 300 km alatt háromszor forgattam a kerekeket a sínben. Az olcsó kerekekre jellemző repedezést, szétmállást egyáltalán nem tapasztaltam. Szintén a keménységnek köszönhetően könnyen átgurul az apró kavicsokon és szilánkokon. Fitness korival az ilyesmik rengetegszer blokkoltak, nem egyszer borultam is emiatt.

Szent Gellért tér

Olcsó ABEC-7 csapágyakon gurulunk. Semmi gond nincs vele, de, ha idővel elkopnak, érdemes lesz majd egy jobb csapágyszettre beruházni. Ha megfelelő számunkra a gyári csapágy, akkor a komplett 16-os szettet 5.000 Ft-ért be tudjuk szerezni a Decathlon-ból, míg a 8db-os kerékszett 14.000 Ft-ba kerül. Tehát egy komplett kerék + csapágyszett kijön 19.000 Ft-ból ami nagyon baráti.

Összességében most sem csalódtam a Decathlon termékében. Az Oxelo MF500 görkori jelenleg 35.000 Ft-ba kerül, ami nagyjából a fele egy hasonló felszereltségű márkásabb darabnak. A cipője masszív, a cserélhető sínnek köszönhetően pedig bármilyen 165mm-es rögzítésű sínt fel tudunk rá tenni. Kezdőknek és olcsóbb görkorit keresőknek kiváló választás!

Galéria