Négyszer is írtam már a BBU Halloween Run-ról (2015, 2016, 2018, 2019), idén ötödik alkalommal álltam rajthoz a kedvenc budapesti futásomon.

Meleg volt, de már kellő rutint szereztem az elmúlt években ahhoz, hogy tudjam, hogy egy réteggel melegebben kell öltözni, mert a föld alatt hideg van. Két rövidujjas mezben vágtam neki a 21 kilométeres távnak, melynek rajtjánál most sajnos maszkban kellett várakoznunk.

Idei gyatra teljesítményeimnek megfelelően ezúttal is nehézkesen indult a futás. Nem is erőltettem, beálltam 6 perces kilométerekre és alig vártam a földalatti szakaszokat. Hamar szétrázódott a mezőny, 1-2 emberrel előzgettük egymást a sötétségben. Egyenletes tempóban kocogtam, csak egy-egy szörnynek öltözött önkéntes ijesztgetése dobta meg időnként a pulzusom.

A látványelemek ismét rendben voltak, a fényekkel játszadozó lányok, a lézerrel megvilágított termek, a zombitámadást imitáló film és az időnként megszólaló sejtelmes zene gondoskodott a halloween hangulatról. Fejlámpára most is szükség volt, a vaksötét folyosókon enélkül kockázatos a futás.

02:04:32 idővel értem be, ami pont 6 perces átlagnak felel meg ahogy terveztem. Jópofa az érem és a póló is, de nekem még mindig a 2015-ös versenyen kapott narancssárga halloween tök dizájn volt a kedvencem.

Hibátlan rendezvény volt most is, minden percét élveztem, jövőre is itt leszek!

Videó

A föld alatti szakasz egy részét felvettem videóra. 35 másodpercnél lekapcsolom a fejlámpát, kb. ennyit lehet látni a sötétben 🙂

Galéria