A cikkben szereplő képek a BBU Szervezőiroda facebook oldaláról származnak.

A tavalyi év számomra legemlékezetesebb és legötletesebb futása egyértelműen a BBU Halloween Run volt. Idén 21 km-es távot is lehetett választani, úgyhogy lássuk milyen volt a 2016-os év Halloween félmaratonja a Kőbányai pincerendszerben!

6.500 Ft volt az előnevezés, a helyszínen pedig 8.500 Ft ami elég húzós, ha azt vesszük, hogy idén már a technikai pólót sem adták hozzá, hanem külön lehetett megvenni 2.800 Ft-ért. Pfff….

17:10-re volt kiírva a rajt. A Rottenbiller parkban található Kőbányai Gyermek és Ifjúsági Szabadidő Központban alakították ki a versenyközpontot. Okos döntés volt, mert tavaly az öltöző hagyott némi kívánnivalót maga után. Ezzel most nem volt gond, kényelmesen át lehetett öltözni és meleg volt az épületben. Nem akartam elkövetni megint azt a hibát, hogy túlöltözök a futáshoz, ezért most rövidnadrág + mez kombót választottam. Ez a 10 fokos hőmérséklethez bőven elég, csak a rajt előtti szerencsétlenkedést kell valahogy kibírni. 17:00-kor mentem ki az épületből, ekkor kellett volna véget érnie a 7 km-es versenynek, de ennek nyoma sem volt. 17:10-kor, amikor rajtolnunk kellett volna, még mindig nem érkezett be mindenki a 7-es távról. Addigra elég rendesen átfagytam, és a szokásos szitkozódásokat ismételgettem magamban, hogy miért nem lehet tartani magukat a kiírt programhoz.

17:20 körül végre beért mindenki, erre bejelentették, hogy akkor most közös bemelegítés következik. Pont erre vágytam amikor már 20 perce álltam rövidgatyában a hidegben. Szerencsére rövidre fogták, és fél 6 előtt pár perccel ellőtték a rajtot.

7 kilométeres volt a pálya, ebből kellett három kört teljesíteni. Rajt után kifutottunk a Harmat utcára, onnan Ihász utca, majd Csajkovszkij park, és utána értünk be a gyárépületek közé, ahol tavaly a versenyközpont is helyet kapott. Ez a rész már ismerős volt, viszont a korábbi 3 km-es kört most 7-re kellett kihúzni, ezért nem mehettünk egyből a föld alá, hanem egy kellemetlenül hosszú tekergés következett a lepukkant épületek között. Az első két körrel nem volt gond, de a harmadiknál már annyira sötét volt, hogy rendszeresen elnéztük az útvonalat, mert a jelölés nem volt látható. A pince előtti szakaszon telefonnal világítottam, hogy legalább nagyjából lássam merre kell menni a macskaköves úton. Hiányoltam a gyertyákat, töklámpákat, tüzes hordókat. Kissé low budget hatása volt a tavalyihoz képest.

A „futóbarlang” nagyjából hozta a tavalyi feelinget. Több teremben is voltak látványelemek, lézerfények, falra vetített rémségek, illetve az egyik pontnál két lány táncolt foszforeszkáló öltözetben ami extra jó látványt nyújtott. Igazából a földalatti szakasz miatt mentem el, és ez a része most is tetszett a futásnak.

7 km-re két frissítőpont jutott, ami több mint elég. Nem nagyon volt rá szükség, talán kétszer álltam meg inni. A rövidnadrág viszont jó választás volt, pont megfelelő hőérzetet adott a futáshoz. A  Budapest maraton óta nem futottam egyetlen métert sem, ennek köszönhetően most egész jól ment. Nem éreztem se fájdalmat, se fáradtságot. Fogalmam sem volt az időmről, mert GPS-t ugye nem lehet használni a föld alatt, a stoppert meg szimplán elfelejtettem elindítani. Meglepődve láttam a célkapun lévő órán, hogy 1 óra 50 percen belül értem célba.

Összegezve idén sem volt rossz a BBU Halloween Run, de a szervezők inkább a családi futamokra fókuszáltak és csak mellékesen indítottak egy hosszabb távot is. Kevesen indultunk, és látszott, hogy nem igazán foglalkoztak azzal, hogy sötétedés után is futható legyen a pálya. Ha választanom kéne, akkor inkább a tavalyi felállást tartom jobbnak: rövidebb körök, kevesebb bolyongás a gyárépületek között és több látványelem.

Galéria