A cikkben található képek forrása: Hirling Bálint – origo, és futofoto.hu

Idén sem hagytam ki a kedvenc versenyem. Tökéletes időjárási körülmények között álltam be a 2019-es BBU Halloween Run rajtjához. November ellenére szinte nyári meleg volt, rövidnadrág + pólós idő.

A pálya a szokásos 3 körös bolyongás Kőbányán, egy hosszabb szakasszal a pincerendszerben. Idén mintha több pénz lett volna az eseményre, illetve új szponzorokat is találtak. A Scitec is beszállt a támogatók közé, a frissítésről ők gondoskodtak. Körtés Scitec Isohydro-t adtak, ami nekem az új kedvencem.

Ismét megvoltak a gyertyák végig az útvonalon, új fényekkel bővültek a látványosságok, és DJ-t is kaptunk. Végre újra az eredeti az eredeti színvonalat hozta a verseny. Az egyetlen zavaró a dolog a semmiből előugró jelmezes emberkék, akik halálra ijesztik a futókat. Jópofa, de nem kell, köszi.

A tavalyi vaksötétség után nem bíztam a véletlenre és fejlámpával vágtam neki a távnak. Habár teljes sötétség most nem volt sehol, de így is sok helyen jól jött egy kis extra fény. A harmadik körnél elég sötét volt már a szabad ég alatt, ezért ott is világítással futottam. Ennek ellenére a parkban hatalmasat vágódtam egy avar alatt rejtőző, kiálló gyökérdarabon. Ekkorát szerintem még sosem estem futás közben, lehúztam mindkét tenyerem, a könyököm és a térdeim is. Kellett pár másodperc mire összeszedtem magam, de szerencsére nem lett komolyabb bajom.

Az első 7 kilométeres köröm, 32:53-re sikeredett, a második kettő teljesen egyforma lett 35:28 és 35:24-es idővel. A célidőm 01:44:08, ami 47 másodperccel jobb a tavalyinál. Ha nem zakózok, akkor lehetett volna még fél perccel jobb 🙂

Ez volt az eddig legjobb Halloween Run, bízom benne, hogy tartják ezt a színvonalat jövőre is!

Galéria