A BBU Halloween run az egyik kedvenc futóversenyem. Ott voltam 2015-ben és 2016-ban is, de a 2017-est kihagytam, mert akkoriban elegem volt a BBU-ból. Nagyon változó minőségben szervezik a versenyeket. Korábban írtam a Vadasparkos történetet ahol elfogyott az érem. Úgy látszik ebből hagyományt kívánnak teremteni, mert azóta több versenyükkel kapcsolatban is hallottam hasonló problémáról. A katasztrofális szervezés csúcsát a 2015-ös év utolsó napján hozták el nekünk, melyről itt írtam bővebben. Na szóval éreztem némi kétséget az indulást illetően, de végül csak kicsengettem a 8.000 Ft-os nevezési díjat a 21km-es távra. Nem bántam meg, mert a BBU Halloween run 2018 színvonalasra sikeredett!

BBU Halloween run 2018 rajt

Kicsit nyögvenyelősen indult a dolog. Másfél órával voltam egy kiadós szombati ebéd után ami nem hatott pozitívan a teljesítményemre. Mindegy, legalább futás közben nem kell enni. Egyébként jó időt fogtunk ki, simán lehetett rövidnadrágban nyomatni. Mondjuk a föld alatt jól jött volna egy hosszú ujjú felső, de még inkább egy fejlámpa, ugyanis vaksötét volt.

Teljes sötétség

Némelyik folyosón semmit nem lehetett látni. Előrenyújtott kézzel futottunk, nehogy nekimenjünk valaminek. Egyszer csak feltűnt egy telefonnal világító srác és elkezdett kiabálni, hogy rossz irányba futunk. Megfordultunk és elindultunk visszafelé. Közben persze szemből is jöttek csomóan akik szintén nem láttak semmit. Tömegkarambol lett a vége. Mindenki tapogatta a másikat és egyre türelmetlenebbül kérdezgették a gyerektől, hogy hol van a pálya. Persze ő sem tudta, nem is értem minek állították oda. Végül kerestünk egy kiszalagozott részt, és annak a mentén kezdtünk el futni, szerencsére a jó irányba.

Érthetetlen mire jó ez. Van különbség a félhomály és a vaksötétség között. Az előbbi akár izgalmas is lehet, utóbbi viszont balesetveszélyes és felesleges. A korábbi években mindenhol volt minimál világítás és rengeteg gyertya is jelölte az utat. Ha ennyire sötét van lent, akkor miért nem írják ki, hogy kötelező a fejlámpa használata?

Egyébként idén is megvoltak a szokásos látványelemek, fények, lézerek, hangeffektek, hangulatában nagyon jó volt az egész. Szép a póló amit adtak és az érem is jópofa.  Ha nem ütközik mással, jövőre is eljövök, de tuti, hogy csak fejlámpával.

Érdekes eredmények

Három egyforma kört sikerült futnom, az első 34:55, a második 35:08, a harmadik 34:29 lett, a célidőm pedig 01:44:55. Tavaly ezzel 47. lettem volna, de most elég volt egy 9. helyhez. Itt egy összehasonlítás az elmúlt három év eredményeiről. Idén nem jöttek gyors futók? Vagy eltévedtek a sötétben?

BBU Halloween Run 2018 galéria