Anno írtam a Szigetfutásról ami 1989(!) óta kerül minden hónapban megrendezésre. A KrokodilFutás, vagyis a „Krokodil Hendi” egy az egyben a Sziget Hendikep mintáját követi:

  • a nevezés ingyenes (a Szigetfutásnál évente egyszer kell 2.000 Ft-ot fizetni)
  • minden hónapban van futás
  • az időket rögzítik
  • mindenki a saját idejével versenyez

Az egyetlen különbség a két esemény között a helyszín. A Krokodil kör Újpesten a Farkaserdőben található.

Én Újpesten születtem és az Izzó lakótelepen nőttem fel a Farkaserdő közvetlen szomszédságában, ezért nagyon megörültem amikor megláttam az eseményt a Facebook-on.

Miért pont Krokodil?

A 4,2 km hosszúságú pálya útvonala egy krokodil fejére hasonlít. Egész más atmoszférája van, mint a Szigetfutásnak. A Margitsziget is nagyon szép, de azért az őszi színekben pompázó erdővel nem tudja felvenni a versenyt.

Elég nehezen tudtam felkelni reggel, aktívan éreztem a lábaimban az előző napi Intersport Terepfutást. A Farkaserdő szerencsére közel van, 10 perc alatt odaértem. Nem volt túl meleg és még volt 20 perc a rajtig. Futottam pár kisebb bemelegítő kört, aztán átvettem a rajtszámomat.

Nem voltunk sokan, hidegebb időben azért jóval nehezebb rávenni az embereket a futásra. Pedig ilyen időben lehet a legjobb időket futni 🙂

9:45-kor volt rajtom, de elaludtam amikor be kellett volna állnom, emiatt 1 perccel később indultam. A kellemesen rövid 4 km-es táv lehetővé tette az 5 perces kilométereket. Nem szoktam ilyen gyorsan futni, de most jól esett. Nosztalgikus élmény volt azokon a helyeken futni ahol gyerekként Csepel BMX-szel róttuk a köröket. A fenyős részen a lejtőnél volt az „ugrató”, illetve többnyire itt kaptuk a defekteket is 🙂

Eredetileg 30 perces idővel regisztráltam, de a gyorsabb tempónak köszönhetően 20 perc alatt körbeértem. Nagyon ki voltam izzadva és nem vittem magammal másik ruhát ezért viszonylag gyorsan leléptem és sajnos lemaradtam a csoportképről.

Nagyon jó kezdeményezésnek tartom a Krokodil Futást. Ha lesz időm, rendszeresen ki fogok látogatni a havi futásokra.

Galéria