A Rossmann mikulás futás nem a teljesítményről szól, ez már csak egy poén az év végére amit még nem próbáltunk korábban, ezért idén beneveztünk. Inkább családi programnak mondanám, mint sporteseménynek. A táv 2,3km, a mezőny Fővám térről indul, kering egyet a Váci utcában aztán a rakparton jön vissza.

A mikulásruhák méretezése elég érdekes. Nekem a hossza jó volt, de a derékbőség majdnem a duplája a méretemnek. Konkrétan még egy ember belefért volna a gatyába 🙂

A sok-sok összetömörödő mikulás a Sóház utcában, a zene, a műhó, és persze Péter Attila szövegelése kellemes karácsonyi hangulatot teremtett. Mozdulni nem nagyon lehetett a tömegben, ez egyébként a futás ideje alatt is így volt. A szűk belvárosi utcák nem annyira alkalmasak a futásra, főleg, hogy karácsony előtt nem kevés turista is keresztezte a tömeg útját.

Rossmann mikulás futás rajt

Ágival a célban. Háttérben Szabó Úr, aki szintén gazdagította magát 2,3km-el ezen a jeles napon. Szóval jópofa az egész, egyszer érdemes kipróbálni, bár, ha élményfutásra vágysz, én inkább a Halloween run-t javaslom.

Rossmann mikulás futás galéria