Október 17-én került megrendezésre a 12 órás CrossCore és Spinning maraton a Yakuza Fitness óbudai termében. Csapatversenyről lévén szó, teljes létszámmal képviseltettük magunkat az eseményen. A nevezés becsületkasszás volt, a befolyt összeget a Bókay Gyermekklinikának ajánlották fel a szervezők.

A szabály nem volt bonyolult: 12 órán keresztül valakinek folyamatosan csinálnia kell az edzést a csapatból, vagy a spinning vagy a crosscore teremben.

Az alig egy héttel korábbi Budapest Maratont hárman is keményen éreztük még a lábunkban, ezért részünkről a 12 óra nem volt vállalható, de azért 4 órát ott voltunk és nyomattuk. Szabó Peti viszont nem futott velünk korábban, így ő korábban jött és tovább maradt. A magam részéről 2 óra spinninget és egy óra crosscore-t vállaltam, a maradék időt pedig fotózással töltöttem. A rengeteg eszemmel csak bringás cipőt vittem, a crosscore-nak tehát mezítláb estem neki. Fél órát bírtam, utána inkább kiálltam, mert egyre durvábban éreztem a talpam. Ez a fél óra is bőven elég volt egy másnapi kiadós izomlázhoz.

A hangulat egész idő alatt remek volt. Spinning alatt jóféle zenék mentek, az előtérben korlátlan mennyiségű zsíros kenyér, hagyma, alma, banán és egyéb finomságok álltak rendelkezésre az elvesztett kalóriák pótlására. A terem szépen fel van újítva és az öltözők is korrektek ami szintén sokat hozzátesz ahhoz, hogy az ember jól érezze magát.

Összességében csak pozitívan tudok nyilatkozni az eseményről. Jól esett sok év után újra spinningre pattanni, a crosscore-al pedig egy új mozgásformát is kipróbálni.

Bónuszként pedig sikerült végre csapatképet is összehoznunk:

Galéria