Két éve gyakorlatilag semennyit nem futottam. Az elmúlt 2 hónapban próbáltam magam összeszedni és pár hosszabb futással erősíteni a maratonra, de még messze nem éreztem magamban az erőt a 42 kilométerhez. Ennek ellenére megpróbáltam, lesz ami lesz alapon. Ez tehát a Margitsziget maraton 2022-ben az én előadásomban.

Azért a Margitszigetet választottam helyszínnek, itt minden rendelkezésre áll a hosszú távokhoz: rekortán, ivókutak, és, ha mégsem jön össze a dolog, akkor busz ami hazavisz. 5 kilométer oda, 5 kilométer vissza és 6 kör a szigeten. Kimondva nem sok.

Meglepően jól alakultak a dolgok, 30 kilométerig semmit nem éreztem, csak unottan kocogtam. 30-nál kezdett fájni a térdem, volt egy kisebb holtpont, de szerencsére nem kellett megállnom. Nehezítette a dolgot a Palatinusról kiáramló fokhagymás lángos illata. Folyton az járt a fejemben, hogy a normális emberek strandolnak a 30 fokban, én meg azon izgulok, hogy le tudok e futni 42 kilométert.

A 30 és 35km közötti szakasz volt a legnehezebb, aztán érdekes módon 35-től már sokkal könnyebben ment. A térdeimet ezután is éreztem, de a lendület megmaradt, olyannyira, hogy az utolsó 5 kilométerem lett a legerősebb. Végig 6:30 körüli kilométerekkel mentem, a végén pedig szinte minden kilométer 6 perc alattira sikerült. Na ilyen maratont sem futottam még 🙂

A célidőm 4 óra 32 perc lett, ami 6:28-as átlagnak felel meg.

Margitsziget maraton galéria