A Liget Akadályfutás egy új esemény a BSI rendezésében. A 6,5 km hosszú útvonal a megújult Városliget nevezetességein vezetett keresztül. Átfutottunk a Rózsakerten, a Millenium Házán, a Múzeum mélygarázson, a Vajdahunyad várán és a Mezőgazdasági múzeumon is. Jó volt látni hogyan szépültek meg az évek óta lezárt területek.

A városnézés mellett számtalan akadályon is át kellett jutnunk futás közben. Volt közte egyszerű, nehéz és szimplán poén is, mint például az Ikarus 280-as busz, vagy a kukatolás.

Természetesen nem maradhatott ki a sározás sem. Ezt két akadállyal oldották meg, az elsőnél egy nyakig érő habos sátorban áztattak el minket, majd ezt követően hason kellett kúszni a homokban.

Habár a rendezvény sokkal inkább poén, mint komoly verseny, azért volt hivatalos időmérés is. Eszerint, 39:14-es idővel értem célba. Nem egy komoly idő, de figyelembe véve az idei futás mennyiségemet, rosszabbra számítottam.

Összességében egy kellemes hangulatú, jópofa eseményt hoztak össze. Felüdülés volt végre nem a rakparton és az Andrássy úton futni.

Íme az eseményről készült rövidfilm, 22 másodpercnél én is feltűnök benne 🙂

Liget akadályfutás galéria