Utoljára 2017-ben teljesítettem Holdvilág-árok túrát. Most egy 9 kilométeres terepfutó körbe illesztettem be a Pilis egyik legnépszerűbb látványosságát. Az útvonal a Kiskovácsi Pszichiátriai Intézet melletti turista úton indul a piros jelzésen. Rögtön az elején feltöltődhetünk egy kis limonádéval a becsületkasszás asztalról. Tetszik az ötlet, lehetne több helyen is ilyen!

Az elágazásnál nem jobbra megyünk a Holdvilág-árok irányába, hanem balra fel az emelkedőn. Az első pár kilométer emelkedik, de nem vészes, csak minimál szintek vannak és bőven kárpótolnak a panorámák amiket útközben láthatunk.

Nagyjából a harmadik kilométernél elhaladunk a Salabasina-kút mellett, majd rövidesen elágazáshoz érkezünk ahol jobbra fordulunk a piros kereszt jelzésre. Innentől végig ezt követjük egészen addig amíg el nem érjük a Holdvilág-árok bejáratát. Vagyis ez nézőpont kérdése, mert általában a másik irányból szokták bejárni, tehát ez az oldala inkább kijáratnak felel meg. Ebből az irányból a Meteor-létra jóval félelmetesebbnek tűnik, mint alulról.

A Holdvilág-árok futva nehezen teljesíthető, itt inkább csak gyalogoltam és készítettem pár képet a tájról amit a galériában lehet megnézni. A piros keresztet követve pontosan ott fogunk kilyukadni ahonnan indultunk, a megtett távolságunk pedig kb. 9 kilométer lesz.

Holdvilág-árok galéria