Az otthon – munkahely távolság leküzdését elég változatosan oldottam meg az elmúlt 15 évben. Jártam bringával, görkorival és néha futva is, de a rollerezés eddig kimaradt. A jelenlegi munkahelyem távolsága mindössze 2,5 kilométer, így adta magát a gondolat, hogy beszerzek egy rollert. Olyan márkát kerestem amihez kapok itthon is alkatrészt és nem kell külföldi rendeléssel bajlódni. Így esett a választásom a Street Surfing XPR modelljére, mely 205 mm-es kerekekkel érkezik és három színben kapható.

Rollerezzünk a városban!

Street Surfing XPR roller

A frost színkombinációt választottam, mely a vásárlás időpontjában 25.000 Ft-ba került. Egy hónapig nyúztam a rollert mielőtt nekifogtam volna ennek a cikknek. Ezek a sorok több mint 100 kilométernyi használat alapján íródnak.

Street Surfing XPR roller

A deck szélessége megfelelő, némi gyakorlás után kényelmesen tudtam rajta állni két lábbal. A hegesztések nem a legszebbek, cserébe igen masszív a szerkezet. Az összecsukó mechanika stabil, de néha megakad és nehéz felhúzni.  Ilyenkor komolyabb erő kell a kioldáshoz. Esélyt ugyan nem látok rá, de, ha valamiért eltörne, 1200 Ft-ért kompletten cserélhető szorítóval, kioldókarral és rugóval együtt.

A kormány magassága három fokozatban állítható. A kormány nem összecsukható, viszont így nem lötyög. A markolat nekem kemény volt és csúszós, ennél puhábbal kellett volna szerelni. Sima úton nincs vele gond, de térköves veretésnél szétrázza az ember csuklóját.

Street Surfing XPR roller

A 205mm-es kerekekkel gyorsan lehet haladni. Az enyhébb térkövet simán elviszi, de ahol nagyobbak a barázdák ott már rezonál a roller, illetve a vékony keréknek köszönhetően könnyen kikapja a kezünkből az irányítást. ABEC 5 csapágyakkal szerelték, ennél jobbat nincs is értelme beletenni, mert a térköves gurulást tömör gumival egy csapágy sem bírja sokáig. A térkő a roller és a görkori legnagyobb ellensége de sajnos annyi helyen van már, hogy lehetetlen kikerülni.

A hátsó keréken van valami fék de inkább csak optikai tuning ami annyit ér, mint a görkorikra szerelt fékek. Nyomod, taposod, de nem csökken a sebességed. A deck alján van egy lehajtható kitámasztó, ezt csak kipróbáltam, nem volt rá sehol szükségem. A funkcióját ellátja. A roller súlya elhanyagolható, bőven 4 kg alatt van. Összecsukott állapotban kicsit kilóg a kormány, erre figyelni kell szállításkor.

Összességében a Street Surfing  XPR egy kiváló minőségű, jó ár-érték arányú, könnyű de masszív roller, mely hasznos társ a mindennapi városi közlekedésben.

Street Surfing XPR galéria