Endomondo screenshot

Az Endomondo-t 2011 óta használtam a sporttevékenységeim rögzítésére. Szerettem az egyszerű felületét és azt, hogy mindegyik telefonomon hibátlanul működött. Idén azonban 13 év után sajnos végleg nyugdíjba vonul az alkalmazás.

Az utóbbi években a futó ismerőseim közül már senki sem használt Endomondo-t. Mindenki váltott valami trendibb alkalmazásra. Nézegettem más appokat korábban, de nem akartam lecserélni a régóta meglévő, tökéletesen működő megoldást, csak azért, mert már kevesebben használják. Ráadásul abban az időszakban vettem meg a teljes verziót (1000 Ft-ért), amikor még nem létezett a prémium előfizetés, így nekem mindvégig reklámok nélkül funkcionált. Sajnos 2020 végével kénytelen vagyok másra áttérni, mert az Endomondo megszűnik.

Az Under Armour a MapMyRun appot ajánlja helyette, át is szinkronizálta az adataimat és az edzéseket az Endomondo-ból. Nem voltam elájulva tőle, maga a UI sem tetszik, illetve folyamatosan az az érzésem van, hogy próbálnak a fizetős funkciók felé terelni amikre semmi szükségem nincs. Kellett valami másik app, ez nem tetszett.

SyncMyTracks-szel először Strava-ba próbáltam meg importálni a 9 évnyi edzésemet. Ez a projekt pár órás kínlódás után kudarcba fulladt, ugyanis a Strava folyamatosan timeout-olt a sok request miatt, és egy idő után már csatlakozni sem tudtam a szerverhez. Másik app kellett, ez nem megy.

Ugyanezt a műveletet elpróbáltam a Runkeeper-rel is, csodával határos módon ott működött! Rengeteg ideig tartott a közel 2.000 edzést importálni, de egyszer sem fagyott ki a folyamat. Tetszik a UI, tökéletesen működik az app. Itt is van némi taszigálás a fizetős funkciók felé, de közel sem annyira direktben, mint ahogy a MapMyRun csinálja.

Az Endomondo utódja nálam tehát a Runkeeper lett.

Endomondo galéria