Az alábbi túra egyáltalán nem megerőltető, alig 9 kilométer, és szinte emelkedő sincs benne. Látnivaló viszont annál több!

Bükkszentkereszten parkoltunk a községházával szemben. Itt a sarkon van egy turistaút jelző tábla ahol a sárga jelzésen indultunk el felfelé és hamarosan elértük Gyuri bácsi gyógynövénykertjét. Itt érdemes megfordulni és vetni egy pillantást a községre.

Kicsit továbbhaladva a kőkeresztnél forduljunk balra, és a domboldalon felsétálva elérjük a Kis-Dél kilátót, ahonnan 360 fokos panorámában gyönyörködhetünk.

A kőkereszthez visszaérve a piros jelzést követve pár kilométer gyaloglás után elérünk a Jávor-hegyi-rétre, aminek közvetlen szomszédságában találjuk a Lillafüredi Libegőt. A libegőtől jelöletlen úton indul a roller pálya, ezt követve tértünk vissza a piros jelzésre. A piros jelzést elhagyva, a sárga bringás jelölésen indultunk el visszafelé. Kényelmes, pár kilométeres gyaloglás után értünk vissza Bükkszentkeresztre.

Elég rövidre sikerült a túra, valamit még csinálni akartunk, ezért elmentünk a Creppy Palacsintázóba Miskolcon. Szerencsére már délután volt és simán kaptunk asztalt. Már a fokhagymakrémleves is elgondolkodtató mennyiség volt, de utána az óriáspalacsinta durván helyrebillentette a napi elégetett kalóriamennyiséget. Ajánlott étterem!

Galéria