Füzér Vára volt túránk első célpontja, de mivel szokás szerint lógott az eső lába, inkább autóval mentünk. Jó ötletnek bizonyult, mert amint bejártuk a várat, azonnal elkezdett esni. Akármilyen idő lesz, a tengerszemet ma megnézzük! Akkor is, ha szétázunk.

A vártól autóval átgurultunk Sárospatakra a Bor & Bazsalikom Étterembe, ahol egy szerény bécsi szelettel alapoztam meg a délutáni túrát. Az étteremből nézve láttuk ahogy megint elkezd szakadni az eső. Nem érdekel, akkor is megyünk!

Pár perc alatt átértünk a botkői parkolóhoz a 37-es út mellett. Városi, 100 métert gyalogolni nem tudó turistáknak lehet még feljebb is menni az autóval, de elég rossz az út, ráadásul tele volt pocsolyával. Sikerült is összefutnunk pár szerencsétlen idiótával akik szandálban botladoztak a sárban. Hasonló szellemi szintű emberekkel találkoztunk korábban az Ilona-völgyi vízesésnél, de ott volt aki feladta és inkább mezítláb lépkedett a sárban, a szandit meg a kezében vitte. Erre nem tudok mit mondani.

Innen fél órás sétával jutottunk el a tengerszemhez, természetesen esőben.

A tengerszemhez érve nagyjából elállt az eső, és szerencsénk volt, mert egyetlen lélek nem volt a környéken, tök nyugisan körbe lehetett járni az egészet.

Az autóhoz visszafelé menet ismét elkezdett szakadni az eső, de már nem érdekelt, mert újabb bakancslistás élményt sikerült begyűjteni.

Galéria