A túra teljes hossza nagyjából 38 kilométer, viszont volt benne némi autózás is, mert a Boldogkőváralja nincs túl közel Mogyoróskához.

Mogyoróska volt tehát a kiindulópont, ahonnan először a kék jelzésen, utána pedig a piros négyzetet követve lehet eljutni Óhutára. Érdemes figyelni a panorámákat útközben. Hamarosan jön Középhuta és Újhuta, ahonnan a zöld jelzésen jutunk el Komlóskára, majd hamarosan Erdőhorvátiba. Itt a focipálya mellett érdemes egy kis pihenőt tartani, mert innentől már nem lesz több település amin átmegyünk. Idáig az útvonal szerencsére bővelkedik utcai kutakban, így nagy melegben is folyamatosan lehet utántölteni a kulacsokat.

Erőhorvátitól Mogyoróska 12 kilométer a piros jelzésen, néhol elég kellemetlen emelkedőkkel és nehezen járható részekkel. Ezt a szakaszt nagyon nem szerettem.

Mogyoroskáról autóval mentünk át a Boldogkői várhoz, ami a zempléni várakból a második amit idén megnéztem. Az első a Regéci vár volt márciusban. Itt is érdemes a jegyet megvenni, és a várból gyönyörködni a panorámában. Minden irányban kilométerekre el lehet látni.

Mogyoróska – Komlóska – Boldogkőváralja galéria