Egy ideje már terveztem, hogy elfutok Vácra és vissza. Ezen a szép nyári hétvégén nekiestem a tervem megvalósításának.

Lassú tempót választottam, nem akartam idő előtt kikészülni a brutális melegben. Nagyjából 28 km volt a táv Újpesttől Vácig. A Dunakeszi repülőtér felől futottam, majd a Duna partján a kerékpárutat követve. Kivételesen bekentem magam vastagon naptejjel, és sapka is volt a fejemen. Talán még sosem volt ilyen alkalom 🙂

Amikor megérkeztem, beültem a Pampalini pizzériába, ahol két kólával indítottam, majd egy carbonara spagetti + lekváros palacsintával hoztam magamat helyre. Utána levágódtam a Duna parton a fűbe és döglöttem egy órát. Nem mondanám, hogy könnyű volt összeszedni magam és újból elkezdeni futni. Az összes tagom tiltakozott ellene, de valahogy csak sikerült elindulni.

Délután 4 óra lehetett, eszméletlen meleg volt, perzselt a nap. Kétliteres ivózsákot vittem amit 3x töltöttem újra, és még párszor megálltam venni hűtött kólát is. Lötyögött a hasamban a rengeteg víz, de így is folyamatosan szomjas voltam. Dunakesziig egész jól bírtam, de ott szétesett a mozgásom, nem bírtam tovább futni. Valahogy még átkínlódtam magam Káposztásmegyerig és ott felszálltam a 14-es villamosra.

A teljes táv 53,28 km volt, ami olyan 06:45-ös tempónak felel meg.

Galéria