Kívánni sem lehetett volna ideálisabb időt a közös munkahelyi tekeréshez. Reggel zuhé volt, így utána kellemes időben, nem pedig a dögmelegben kellett nekikezdenünk a tekerésnek. A túra célpontja a Dobogókő 700 méteres csúcsának meghódítása volt.

A rajt Pomázon a HÉV-állomás parkolójában volt. A Zoli és a Gabi autóval érkeztek, míg a Naso és a Balázs HÉV-vel. A Roli a Csobánkai elágazásnál várt ötünkre. Innentől kezdve már Pilisszentkeresztig is emelkedett az út, ám az igazi hegymenet a faluból indult felfelé.

Az Esztergom felé induló elágazásig kb. 4,5 km a táv, onnan pedig még 2 km Dobogókő, és plusz 1 km a kilátó, ebből pedig csak utolsó kili sík. Több szakaszban, de végül is mindenki szerencsésen felért a hegytetőre. Az utolsó 2 km-es hegyi hajrában két ismeretlen nagymenő eredt a nyomomba, de nem hagytam magam, így fent én ölthettem magamra a virtuális pöttyös trikót.

Fent a kilátó melletti menedékházban jöhetett a jól megérdemelt ebéd. Sör, meggyes sör, kóla, víz, halászlé, gyümölcsleves, babgulyás, és desszert volt a menü. A Dunakanyar megcsodálása, és a kötelező csoportkép elkészítése után jöhetett a lefelé száguldás. Ebben a Roli bizonyult a legjobbnak, de a Naso is 66 km/h-val csapatta lefelé, nekem 60 km/h volt a maximumom.

Pilisszentkereszt után – a változatosság kedvévért – nem ugyanazon az úton mentünk vissza, hanem Pilisszántón, és Csobánkán keresztül tekertünk vissza Pomázra. A Roli tudott egy rövidebb erdei utat, így a négy montis inkább azt választotta, én a Zolival maradtam az országúton. Pilisszántó felé volt még egy kis hegymenet, Szántón lefelé száguldás, majd egy jó kis hullámvasutazás Csobánkára. A temetőhöz felvezető emelkedő volt a legkeményebb a végén.

Itt vártak be minket a többiek, hogy aztán együtt rongyoljunk le Csobánkáról a 12%-os lejtőn. Az élményszáguldás után már csak Pomázra kellett bekerekezni, hogy a bringatúra végére érjünk. A csapat fele hazaindult, én a Balázzsal és a Nasóval fagyiztam még egyet, mielőtt nekiláttam volna a hazaútnak, ami az előzetesen kalkulált 12,5 km helyett majdnem 20 lett a békásmegyeri kitérőnek köszönhetően, így összesen végül is majdnem 85 km-t tettem a lábaimba és a bringámba a Tour de Odds dobogókői futamán.

Galéria