Nem vagyok különösebben túrázós arc, de néha szeretem az erdőben gyűjteni a kilométereket. Meleg időben mindig az aktuális terepfutó cipőmet használom erre a célra, a tél beköszöntével viszont szükségessé vált egy túrabakancs beszerzése. Nem szoktam sajnálni a pénzt a jó sportfelszerelésre, de a túra nálam alkalomszerű dolog ezért 20 ezer Ft-nál többet nem akartam áldozni a projektre. Így került a képbe a Decathlon Trek 100 (Forclaz 500 High) túrabakancs 19.990 Ft-ért. Felpróbáltam az 5.000 Ft-tal drágább Forclaz 700-as modellt is, de nem éreztem annyira kényelmesnek, így végül a Trek 100 mellett döntöttem.

Bejáratás

Három hét alatt több mint 100 kilométert mentem benne, ebből 40 kilométert a városban, hogy bejárassam. Ez egyébként kevésnek bizonyult, inkább 60 kilométer lett volna optimális, mert az első komolyabb túránál még egy kicsit nyomta a lábamat. Később aztán egyáltalán nem volt gondom a kényelemmel, tényleg csak azon múlt, hogy nem adtam elég időt a bejáratásnak.

Élesben a Decathlon Trek 100

Elég zord időjárási körülmények között használtam a bakancsot, volt benne bokáig érő sár, szakadó eső, és 10 centis hó is. Az időjárás változatosságára igazán nem lehetett panaszom, mintha tudta volna, hogy tesztelem a bakancsot.

A vízhatlanságra maximális pontot kell adnom. Hosszú órákon át gázoltam a hóban, sárban, de egyszer sem ázott be. Tényleg tudja amit a gyártó a specifikációban ír. A hőtartása kiváló. Extrém mínuszok nem voltak, de 2-3 fokos hőmérsékletben egy vastag túrazoknival egész nap melegen tartotta a lábamat.

A talpa kellően vastag és rugalmas, 20 kilométer után is kényelmes benne gyalogolni. Tartósságát illetően egy hónap után nem sokat tudok mondani, de elnézve a minőségi kivitelezést, nem gondolnám, hogy különösebb probléma lesz vele.

Konklúzió

Összegezve azt tudom mondani, hogy a Decathlon Trek 100 kiváló választás hobbitúrázóknak 20-30 kilométeres távokhoz. Ennyi pénzért ilyen minőségű túrabakancsot máshol nem lehet venni. Jár az újabb piros pont a Decathlonnak.

Decathlon Trek 100 túrabakancs galéria