Ez nem egy szokványos versenybeszámoló, de mivel ez is sportesemény volt, ezért megér egy cikket ez is 🙂

Idén június 17-19. között negyedik alkalommal került megrendezésre a BodyXpert edzőtábor, Nagy Tamás és Rékasi Andrea szervezésével. Én most először vettem részt ebben a buliban, de garantáltan nem ez volt az utolsó.

A helyszín Balatonmáriafürdő, Pelso Panzió (+a mellette lévő kiadó ház; én ebben voltam, zajtűrési okokból).

Az órarend nagyon változatosra sikerült, mindenki talált kedvére való edzést. A teljesség igénye nélkül, amik voltak: BodyXpert, Kangoo, Hot iron, Jóga, Dance mix, Core Training, és a kedvencem, ami nekem a legjobban tetszett, Thai box. Minden óra teljes 60 perc volt, úgyhogy nem lazsáltunk, nem csak ízelítőt kaptunk, hanem rendesen megdolgoztattak minket.

Megfogadtam, hogy nem csapom szét magam, mert könnyű túlzásba esni, de nem sikerült, mert rögtön challenge-el kezdtünk az első két órán, és olyankor nem bírok magammal. Ez annyira jól sikerült, hogy az első órán plank challenge-en L-carnitine shotot, második órán guggolás challenge-en pedig BodyXpert trikót nyertem, amit ezúton is köszönök 🙂

Itt kiemelném a nyereményeket, Tamásék nagyon kitettek magukért a megnyerhető ajándékokkal, csomó póló és táplálékkiegészítő talált gazdára a tábor alatt.

Edzések között a panzió medencéjénél volt lehetőség pihenni, de ha nem lett volna elég a sport, akkor be lehetett szállni a vizifrizbee-partyba 🙂

A fő “versenyszám” szombat este az autóhúzás volt, ahol egy nagy zsák kreatint nyerhetett az, aki legrövidebb idő alatt húzza el a kocsit egy kijelölt szakaszon a hátára akasztott hámmal. Itt én voltam az egyetlen női versenyző, így nem tudok jó eredményt felmutatni a fiúk között 😀

Edzések után péntek és szombat este pedig a bulizás sem maradt el, mert mint tudjuk, csak az tud igazán megfeszülni, aki lazulni is tud. Bár én korán elszivárogtam aludni, azért kivettem a részem a programból mindkét este.

Pozitívumok:

  • Változatos órarend
  • Sok edzési lehetőség
  • Szabadidő is volt bőven
  • Medence volt, de a part is kb 20 perc sétára volt tőlünk
  • Szuper nyeremények
  • Családias hangulat

Negatívumok:

Kevés ilyen van, de pár dolgot megemlítenék, hátha eljut az érintettekhez, és tanulnak belőle (vagy nem).

  • A panzió tulaja szégyellheti magát az abszolút nem vendégbarát hozzáállásával. Két éjszaka is teltházas volt tőlünk a panzió, de mégis a lehúzás, a keserű beszólogatás az ment. Vendégekkel feltakaríttatni a leesett kaját? Beszólni, mert ott maradt a tányéron egy szelet felvágott a reggelinél? Reggel 10 előtt azon görcsölni látványosan, hogy 10-ig biztosan eltakarodjon mindenki, mert “már itt a következő vendég” (pedig a szobát csak 2-től lehet átvenni, nem elég a takarításra 4 óra?)? Hol élünk?
  • A vacsora megoldása sajnos nagyon nem nyerte el a tetszésemet. 50 főre kiszámolt, félig svédasztalos grillvacsora, sorbanállásos megoldással. Ezzel csak az a gond, hogy ha van 50 szelet grillsajt, akkor abból nem egyet fognak venni az elöl állók, így nekem első este nem jutott semmi a sor végén, második este pedig egy fél szeletet még sikerül kimenteni. A csirkével ugyanez volt, mindenki elkapkodta, nekem csak grillkolbász és egy szelet tarja jutott. Szénhidrát nem volt, csak majonézes krumpli. Lelkem mélyéről, igazi, izzó gyűlölettel utálom a majonézt, undorodom tőle. Alternatíva? Sima rizs? Főtt krumpli? Szelet kenyér, vagy valami? Nem mindenki lakik jól fonnyadt salátával meg egy szelet hússal, így én mindkét este éhesen és csalódottan feküdtem le. Szerencsére másnap a parton eltöltött ebéddel ezt alaposan pótoltam 😀 A svédasztal csak akkor szerencsés, ha van megfelelő mennyiségű kaja, nem “az utolsók a szaftot kitörölhetik a tálból” kiszámolt mennyiség.
  • Én a panzió melletti kiadó házban laktam (és még rajtam kívül 4-en), mert nem igazán szeretem a hajnalig tartó hangos zajt; ennek egyrészt örültem, mert valóban itt csendesebb volt, de a házat kiadó néni is szégyellheti magát, mert masszív kosz volt, pókháló mindenütt. Legalább egy tisztasági felsöprést lehetett volna csinálni, ha már valaki fizet a szobáért.


Úgy gondolom, hogy ezek a tábor értékéből semmit nem vonnak le, mivel nem szervezői hibák, hanem a helyszíni adottságokon múlt, és ezekre legközelebb lehet készülni.

Nagyon jól éreztem magam a 2,5 nap alatt, kellemesen elfáradtam, jó élményekkel töltődtem, remek társaságban telt az idő. Legközelebb is biztosan megyek.

BodyXpert Training System a Facebook-on »

Galéria