A Közös Sport Egyesület és a Káposztási Családok Egyesülete közös szervezésében december 5-én Jótékonysági Mikulás Futás és Adventi vásár várta a családokat a Homoktövis Általános Iskolában és környékén. Mi csak Káposztásmegyeri mikulás futás néven szoktuk hívni egymás között ezt az eseményt, aminek egyébként nem csaptak túl nagy hírverést, én is csak Petin keresztül értesültem róla. Mindketten Újpestiek vagyunk, itt nőttünk fel és most is itt lakunk, ezért természetes, hogy neveztünk. Végre egy futás ami nem hosszútáv, nincs messze és nem drága.

Családias hangulat jellemezte a rendezvényt. Látszott a szervezőkön, hogy örömüket lelik az egészben és a dolog nem a pénzről szól. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a nevezésből befolyt összeget Ordina Tibor válogatott távolugró bajnokunk gyógyulására ajánlották fel.

Eredetileg 5km-t akartunk futni, de a nevezésnél felmerült bennem az ötlet, hogy inkább tizet kéne. Kitöltöttem gyorsan a nevezési lapot a hosszabb távra mielőtt meggondolhattam volna magam. Ezek után Petinek sem volt más választása, mint a 10km-en indulni.

A kis létszám ellenére is volt zene és közös bemelegítés.

Rajtpisztoly helyett lufi pukkasztásra indult a mezőny 🙂

Az útvonal szinte végig a Szilas-patak mentén haladt. Autóutat egy helyen kereszteztünk, de azt a szakaszt biztosították a szervezők.

Gábor is jött velünk, de ő csak egy körre nevezett. Jól tette.

Két, nagyjából 5km-es kört futottunk. Nem nagyon akaródzott gyorsan futni, de Peti miatt kénytelen voltam. A második körnél minden kilométert 5 perc alatt toltunk, ami szombat reggel nem esett valami jól. A GPS szerint 10.8km volt a táv, az időnk pedig 54:34, ami nagyjából ötperces tempónak felel meg.

Célba érkezés után körbenéztünk az adventi vásáron. Pontosabban én néztem körbe, Farkas Úr pedig minden vagyonát fából készült karácsonyfadíszekre költötte. Mire beértünk már kellemes karácsonyi hangulat uralkodott az iskolában.

Káposztásmegyeri mikulás futás

Videó

Az eseményről videó is készült. 0:22 másodpercnél feltűnünk egy pillanatra 🙂

Káposztásmegyeri mikulás futás galéria