Szeptember 26-án került megrendezésre a Disctrict Battle Run, avagy a kerületek futócsatája az Adidas jóvoltából.

A verseny lényege, hogy nevezéskor megadod a kerületet ahonnan jöttél, és a futott kilométereidet oda fogják jóváírni. 9 és 13 óra között tetszőleges számú kör futható, a végén pedig az a kerület nyer amelyik a legnagyobb távot teljesíti, vagyis a legtöbb kört futotta. A győztes kerület 1 000 000 Ft támogatást kap az Adidastól meglévő vagy új futóútvonal kijelölésére.

Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, egész nap szakadt az eső, de azért így is szép számmal érkeztek résztvevők a megmérettetésre.

A versenyközpontot a Margitszigeti Atlétikai Centrumban húzták fel, a futás pedig a szigetet körülvevő, frissen felújított futópályán zajlott.

A szervezés elsőosztályú volt, az Adidas rendesen odatette magát. Szakmai ártalom, de marketinges szemszögből is értékelni szoktam a sporteseményeket. A rajtszám, strandzászlók, molinók, útbaigazító táblák, és még az ásványvizes palackok is mind az egységes arculat részét képezték. Egyszerű, kontrasztos, modern, nekem nagyon bejött. A kerületeket szimbolizáló táblák amikkel fotózkodni lehetett szintén nagyon jól meg voltak csinálva:

A díjmentes nevezés az alábbiakat tartalmazta:

  • rajtszám
  • chip-es időmérés több checkpoint-al
  • kerületenként az első 10 versenyzőnek Adidas futómez
  • érem
  • zene
  • speaker (Péter Attila)
  • eseményfotósok
  • frissítés a célban

10 óra körül értünk ki reggel, sajnos addigra már elfogytak az általunk képviselt IV. kerület futómezei. Kicsit sajnáltam a dolgot, mert tényleg minőségi darabokat adtak, nem a gagyi 500 Ft-os kategóriát amivel roskadásig van már a szekrény.

Farkas Petiék a Velencei-tó futást választották ezen a hétvégén, Ági viszont nevezett velem és ezzel teljesítette élete első futóversenyét amihez természetesen a csapatunk pólója is járt:

Egy kört futottunk, ennyi bőven elég volt a szakadó esőben. Nekem sem volt most kedvem a tocsogós pályán további kilométerekhez, úgyhogy leadtuk a chip-et, vagyis becseréltük érmekre amit a rossz idő ellenére is nagyon kedves, mosolygós segítők akasztottak a nyakunkba.

Nagyon korrektül lehozott verseny volt, tényleg minden tiszteletem az Adidasé. Nem is tudom mikor voltam utoljára olyan futáson ahol nem kellett a nevezésért fizetni és ilyen színvonalat biztosítottak. Sajnálom, hogy az időjárás közbeszólt, biztos vagyok benne, hogy sokkal többen eljöttek volna, ha nem esik az eső.


Bízom benne, hogy a Disctrict Battle Run nem egyszeri alkalom volt, hanem lesz folytatása a jövőben. Mi biztosan ott leszünk!

Galéria