Tavaly vettünk részt először a Petivel a Wink siófoki futófesztiválján, ami minden szempontból elnyerte a tetszésünket, így aztán nagy egyetértésben egyhangúan idén is elindulunk a félmaratoni távon.

A verseny helyszíne csodaszép, hisz a Balaton. Csakúgy mint tavaly. Az időjárás ideális, hisz tavasz közepe, nyárelő. Csakúgy mint tavaly. A verseny szervezése nagy blama. Nem úgy tavaly…

A tavalyi verseny fényévekkel jobb volt, minden téren. A rajt a Főtérről még rendben van, mert mutassuk meg milyen szépen újult meg Siófok, de akkor legalább a célban (kikötő) legyen minden más, értem ez alatt a tésztapartit. Ez a járkálás marhára nem hiányzott ilyen hosszútávú futás után! Itt jegyezném meg, hogy félmaraton után mentünk volna enni egy kicsit és nem volt már csak tejföl + egy kis sajt + tészta, a bolognai elfogyott. Kérdezhetnének miért? A szakács szerint azért, mert jó páran 3-4-szer is beálltak a sorba. Miért nem húzták át a rajtszámát annak, aki már kapott egyszer, mint minden rendes versenyen? Ja, és a frissítők! De komolyan, ki szervezte ezt? Futott már valaha ilyen távokat? Már a félmaratonistáknak sem volt elég, hát akkor még a maratonistáknak! A higiénia is hagyott némi kívánnivalót maga után, nem használtak nejlonkesztyűt a fiatalok, és nem rakták ki időben pohárba a vizet, ami mértéktelen pazarláshoz vezetett. A fél literes palackokat adták kézbe, ki látott már ilyet?

A nevezési díj mondjuk nem volt annyira vészes (4000 Ft), csak sajnos keveset kaptunk érte. A rajtcsomag állt egy db pamut pólóból (tavaly gyönyörű technikai futópólót kaptunk) és 1 db vízből. Miért volt az, hogy valaki csak fehér pamut pólót kapott, valaki meg egy szép galléros teniszpólót, holott ugyanazon távon indult mindkét futó?

Aztán a befutó érem. De most komolyan? Míg a tavalyi érem nagyon szép volt, az idei nevetségesen egyszerű. Oké, hogy gazdasági válság ide-meg-oda, de akkor is, ennyi szponzor mellett nem tudom elhinni, hogy nem lehetett volna egy hasonló minőségűt csináltatni, mint tavaly!

Sajnáljuk, hogy idén ilyen gyengén vizsgázott ez a versenyt, pedig 9 év tapasztalata mellett minden adott volt egy nagyszerű futógála megrendezéséhez. Bízunk benne, hogy jövőre minden visszatér a régi kerékvágásba, és újra egy budapesti félmaratonokat kenterbe verő versenyt kapnak az indulók. Mi biztosan ott leszünk!

Értékelés (1-5)

  • Útvonal: 4
  • Rajtcsomag/befutócsomag: 2
  • Szervezés: 3
  • Ár-érték arány: 3
  • Hangulat: 4
  • Summa summarum: 3

Galéria