Ahogy tavaly, úgy idén is a Vivicittával nyitottuk az aktuális futószezont. A verseny napjáig kifejezetten meleg nyárias idő volt, ám pont a hétvégére nagy lehűlés következett be az időjárásban.

Az orkán erejű szél szerencsére csillapodott a verseny napján, de a rakparton azért kaptunk szembeszelet jó pár kilométeren keresztül. Ettől függetlenül jól sikerült a félmaratonim, a jéghideg frissítőkkel végig vigyáztam, így nem sajnáltam a piknikasztalok mögött elpazarolt időt sem. Az 5 perces kilométereket így is sikerült abszolválnom, szóval a pillanatnyi formám bizakodásra adhat okot.

A margitszigeti versenyközpont jó választásnak bizonyult az unalmas 56-osok tere helyett, a csere miatt pedig az útvonal nagy része élvezetes volt és újdonságnak hatott. Margitsziget – Margit híd – Bem rakpart – Clark Ádám tér – Alagút (!) – Attila út – Bem rakpart – Clark Ádám tér – Lánchíd – Roosevelt tér – Erzsébet tér – Október 6. utca – Arany János utca – Hold utca – Szabadság tér – Báthory utca – Kossuth Lajos tér – Margit híd – Pesti alsó rakpart – Fővám tér fordító – Pesti alsó rakpart – Szent István park – Újpesti rakpart – Margit híd – Margitsziget.

Az útvonalon majdnem 10 km-ig együtt haladtunk a klasszikus Vivicittát (12 km) futókkal, ám ők a Margit híd első érintésekor már futhattak is fel a hídra, míg mi kanyarodhattunk le a Pesti alsó rakpartra. A félmaraton második fele gyakorlatilag végig itt zajlott, és egyértelműen ez volt a futás monotonabb része megspékelve a már korábban említett kellemetlen időjárási tényezővel. Ezt a kis kellemetlenséget leszámítva azonban mindenki szerencsésen célba ért, ki a félmaratonon, ki a 12 km-es távon.