A félmaraton futómánia miatt (4 évszak, 4 félmaraton = emlékérem) kellett bevállalnom ezt a téli félmaratoni futóversenyt. Ezzel szépen keretbe foglalom a 2011. évi futásomat, hiszen áprilisban (Vivicittá), illetve májusban (ugyanitt Siófokon) egy-egy félmaratonnal indítottam útjára a futkosásomat, aminek csúcspontja kétségtelenül a budapesti maraton volt!

A szmogriadót ugyan a hétvégére feloldották, mégis vonattal utaztam le Siófokra. Reggel 9-kor már Siófokon is voltam, így megnéztem a szépen felújított főteret a víztoronynál, ahol megszüntették az átmenőforgalmat. Siófok mint valami szellemváros, teljesen kihalt volt, csak a lehullott faleveleket takarították az utcaseprők. Lesétáltam a partra, a víz jéghideg volt, a túlpart nem is látszott. A Petőfi sétány bejáratánál elfogyasztottam a tízóraimat majd elsétáltam a versenyközpontul szolgáló hotelhez. A versenyek előtti kötelező kétbetűs kitérő után átöltöztem a szabadban, ahol meglehetősen hideg, csak 4 fok volt, így a jéghideg frissítőkkel is csínján kellett bánni. A többrétegű ruházat, sapka, kesztyű jó szolgálatot tett.

A verseny két azonos hosszúságú, de nem azonos útvonalon haladó körből állt, mert annyian – több mint 1400-an – neveztek a versenyre. A közvetlenül a Balaton partján haladó 2-3 km-es szakasz tudniillik elég szűk, így a szervezők féltek a torlódástól. A rajtterületen közvetlen az 1:30-on belüli teljesítők mögött foglaltam el a helyemet, hiszen ha már ennyi – 6000 Ft – pénzért (elő)neveztem, akkor az volt  a szándékom, hogy jól odateszem magam, ami szerencsére sikerült is! A pulzusmérő funkcióm valamiért nem működött az órámon, így végig úgy csapathattam, ahogy jólesett! Mivel féltávnál a kitűzött időn – 45-50 p. – belül voltam, így megpróbáltam ebben a tempóban folytatni a futást, és bár úgy 14-15 km-nél jött egy kisebb holtpont, az utolsó kilométerekre sikerült összeszednem magam, sőt még egy kiadósabb hajrázásra is futotta az erőmből.

Végül a jól összerakott futásom jóvoltából 01:35:09 lett a hivatalos befutóidőm, a nagy álom, az 1:35-ön belüli idő így nem jött össze, mégis maximálisan elégedett vagyok, mert a tavaszi siófoki rekordomat (01:38:52) majdnem 4 perccel sikerült megjavítanom! Ráadásul gyorsaságomnak köszönhetően még a 13:00-akor hazainduló vonatot is sikerült elérnem! Ezzel a versennyel számomra végetért a 2011-es futószezon, örülök, hogy egy ilyen jó eredménnyel sikerült elbúcsúztatnom az eddigi legsikeresebb futóévemet!

Galéria