Fejenként 3-3 kör Petivel a Margitszigetem, a hétközi futásaim megszokott helyszínén, ahol eleddig 2 kör volt a maximumom. Időtervem: 01:30:00 (kb. 6 p. / km). Én kezdtem a futást, az időm 01:28:30 körüli lett, de sikerült 10 perc időjóváírást kicsikarnom a főszervezőtől. Hogy miért? Nem fogják elhinni! Egy turista kis híján a Dunába hajtott egy elektromos golfkocsival, ami miatt a futópálya egy részét lezárta a rendőrség, amíg a tűzoltók kihúzták a szikláról az autót… Ilyen nincs és mégis van! – idézném, a klasszikust. Így aztán a második köröm elején több mint tíz percet voltam kénytelen ott vesztegelni, amit rajtam kívül még egy-két versenyző tett meg. A többiek visszafordultak és egy alternatív útvonalat keresve folytatták a versenyt, ami szerintem abszolút szabálytalan, sőt mi több kizárást von maga után! (Véleményem szerint a példátlan eset a vasúti kereszteződéshez hasonlatos, ahol a tilos jelzés esetén áthaladó futó azonnali kizárással sújtható!) Erről is beszéltem a főszervező úrral, aki vis majorozott, de akkor is nekem van igazam. Óvást csak azért nem nyújtottam be, mert a dobogóra nem voltunk veszélyesek, de az időmérő lányoknak azért odaszóltam, hogy hozzanak be minket valamilyen csoda folytán az első helyre…

A verseny a félmaratonhoz hasonló döglesztő melegben zajlott, bár sok árnyékos szakasszal tarkítva, így nagy nehezen kibírható volt. A főszervező elmondta, hogy 12 éve szervezik a versenyt, de eddig még nem volt ilyen meleg soha! A két frissítőállomás így kevésnek bizonyult, illetve elég lett volna, ha a második standot valahol a kör felénél helyezik el, mert így túl közel kerültek egymáshoz. Amúgy nem volt probléma a versennyel, amiről rengeteg fotó készült, és mivel viszonylag alacsony számú volt a nevező, így mindenki megtalálhatja magát a képeken.

Másnap az eredményeket böngészve majd leestem a székről! Az még csak hagyján, hogy az „Örömfutók” nevet aggatták ránk, de hogy a női váltók közé soroltak be minket, az már kicsit sok volt! Hát még az időeredményünk, ami majd egy órával több lett annál, amit vasárnap mentünk… 2:54:00 körüli időt mentünk a 10 perces időjóváírásnak köszönhetően (az ominózus golfkocsis incidens), a 3:41:15-es idő láttán viszont úgy tűnt, mintha nemhogy időjóváírást, hanem komoly büntetést kaptunk volna. Kértem is az adatok és az időeredmény felülvizsgálatát, ami másnap meg is történt. Akárhogy is nézem, a dobogó második fokára kellett volna állnunk a kategóriánkban, míg az abszolút listán a negyedikek lettünk. Pedig most végigvártam az eredményhirdetést, aztán tessék.

Értékelés (1-5)

  • Útvonal: 3
  • Rajtcsomag / befutócsomag: 0
  • Szervezés: 3
  • Ár-érték arány: 5
  • Hangulat: 3
  • Summa summarum: 3/4

Galéria